Вход за регистрирани
Забравена парола?
Регистрация
Кошница: празна

Количката е празна

Устройство на запалителната система в автомобила

Устройство на запалителната система в автомобила

Устройство на запалителната система в автомобила

ЗАПАЛИТЕЛНАТА СИТЕМА НА АВТОМОБИЛА:
елемент, изискващ регулярни проверки и поддръжка

На схемата по-горе:
1. Компютър на инжекциона: осигурява високо ниво на контрол на запалването на базата на получената информация за работата на двигателя. Това високо ниво се изразява в спазване на точно определен ред и момент на подаване на искра.
2. Акумулаторна батерия и алтернатор: източник на ниско-волтова електрическа енергия. Акумулаторната батерия е единственият източник на ниско-волтово напрежение до стартирането на двигателя. При работещ двигател имаме още един източник на ниско-волтова електрическа енергия – алтернатор.
3. Нисък волтаж: 12 V, произвеждани от акумулаторната батерия до момента на стартиране на двигателя и от алтернатора по време на работа на двигателя.
4. Бобина: високо-волтов електрически трансформатор, преобразуващ 12 V в 35 000 V.
5. Запалителна свещ: Генерира електрическа искра.

Различните компоненти на запалителната система са изключително важни за доброто състояние на вашия автомобил. Необходимо е редовно да се проверяват от специалист, тъй като неизправността им не винаги може лесно да се разпознае.
Пример за такъв елемент е акумулаторната батерия. Тя трябва да се проверява редовно, особено при днешните модели автомобили, конструирани с множество електрически компоненти, консумиращи голямо количество енергия. Това ще ви помогне да избегнете евентуална невъзможност да стартирате двигателя на вашия автомобил, както и ще ви осигури спокойствие на пътя.

CarAuto.BG работи с бисквитки. Използвайки този сайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за Поверителност